ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

Новини и съобщения

Отново наши ученици в челните позиции на Националното състезание „IT знайко“

В задочно проведения областен кръг на НС „ИТ Знайко+” участваха 13 ученици от 4,5,6 класове със свои авторски презентации. – от тях 9 са класиране за Национален кръг – Голям финал, а 4 – за
Малък финал на състезанието.

Прочети още...

Скрач проект – глаголица

Светослав Арабов от 4 „Д“ клас и програмирал скрач проект, който умее да превежда думи на глаголица.  Може лесно да проверите как би изглеждало вашето име, изписано с най-старата позната българска азбука.

Линк на проекта: https://scratch.mit.edu/projects/390153250/ 

Прочети още...

Математическо състезание „Математика за всеки“

На 28.06.2020 г. в МГ „Д-р Петър Берон“ ще се проведе математическото състезание „Математика за всеки“ за ученици от 4. клас.На 26.06.2020г.  на сайта на МГ „Д-р Петър Берон“ ще бъдат оповестени работните места на учениците.

Прочети още...

Излезе от печат книга “STEM ученически проекти” с иновативни ученически проекти в областта на природните и инженерните науки, технологиите и математиката. Издателство на европейски институт за технологии, образование и дигитализация. В нея са отпечатани 2 проекта на наши ученици, наградени в конкурса за STEM проекти: Ния Пулева, 7а клас и Соня Райкова, 7е клас.

Прочети още...

Национален конкурс за есе на тема “Климатът се променя! А аз?”

Национален конкурс за есе на тема “Климатът се променя! А аз?”,   организиран от информационен център по растителна биотехнология на Агробиоинститут, София. В него участваха ученици от 7 клас с написване на есета по темата. Те проследиха промяната на климата на Земята, причините и последствията от това.

Прочети още...