ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

Национална програма „Иновации в действие“

В периода  19 – 21 ноември ОУ „Петко Р. Славейков“ беше домакин на  дейности по Националната програма за мобилност „Иновации в действие“. Гостуваха колеги, директори и ученици от училищата партньори ОУ „Яне Сандански“, гр. Пловдив и ОУ „Л. Каравелов“, гр. Видин.

          Тема на мобилността  беше „Иновации за по-добро образование – пряк обмен и популяризиране на успешни практики и продукти“

         Откриването на инициативата беше осъществено с любезното съдействие на Народна астрономическа обсерватория и Планетариум „Николай Коперник“ – Варна.

          Народният представител госпожа Таня Петрова приветства участниците.

 Гостите имаха възможност да се насладят на звездното небе, слушайки разказа на сладкодумната Ева Божурова.

              В играта „Стани отличник“, която се проведе в зала “Николай Петров“ на Планетариума, петокласници от нашето училище отговаряха на въпроси от областта на астрономията, насочвани от водещата госпожа Йорданка Тренова, а гостуващите ученици се включиха в отбора на приятелите. Родители, колеги, гости и ученици бяха свидетели на умението на отборите да разсъждават върху трудни въпроси и да работят в екип.

           Колегите от Пловдив и Видин посетиха и открити иновативни практики.

Учителите Иванка Желева и Паулина Ненчева представиха интересен комбиниран урок по география и икономика и информационни технологии, който впечатли гостите с разнообразието от задачи.

            В часа по литература, представен от госпожа Керанка Колева, гостите станаха съпричастни с изготвянето на книжка, вестник и читателски лексикон, а учениците влязоха в ролята на любими герои от изучени произведения.

            Младите колеги Йоана Калудова и Цветелина Георгиева ни пренесоха в света на изобразителното изкуството, митовете и легендите. В урока, проведен в Археологическия музей, учениците влязоха в ролята на изследователи по пътя на древните цивилизации.

Брошура училище Петко Р. Славейков – може да видите ТУК

Брошура Иновации в действие – може да видите ТУК

Визитна картичка