ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

Програма Erasmus + WE CHOOSE HEALTH

OУ ,,Петко Р. Славейков“ – гр. Варна, работи успешно по няколко европейски проекта на програмата Еразъм+ за сътрудничество и обмяна на добри практики между училища партньори. В периода 21.06. – 24.06.2021г., училището бе домакин на първата осъществена мобилност по проекта „We choose health”. Основната цел е запознаване със здравословния начин на живот  – здравословно хранене,  опасност от затлъстяване при децата, липса на витамини и минерали при неправилно хранене, спорт и здраве, и неговото популяризиране сред учениците.

Темата  на мобилността беше ,,National  cuisine – between tradition and modernity”. Дейностите се проведоха  хибридно – във физическа и виртуална среда.

     ОУ ,,Петко Р.Славейков”  посрещна своите партньори – гости от гимназия ,,Мария Росети” в Букурещ, Румъния.  Десет ученици и трима учители осъществиха виртуален контакт с ученици и учители от Гърция, Турция и Италия. Г-жа Таня Петрова – директор на училището, и екипът от педагогически специалисти от ОУ „Петко Р. Славейков“ приветстваха партньорите по проекта. На откриването на мобилността присъстваха г-н Коста Базитов – заместник-кмет на Община Варна, Илиян Илиев – представител на сдружение ,,Обществен център за околна среда и устойчиво развитие”, родители.  Малките славейковчета превърнаха дейностите по проекта в истински празник за всички участници. Гостите  бяха впечатлени от фолклорните етюди и презентациите, свързани с традициите, историята и културата на България, представени на английски език от ученици от 4., 6. и 7.клас. Презентирайки блестящо своите многобройни дейности по проекта, учениците спечелиха много нови приятели и се обогатиха с ценен опит.

За пореден път ОУ,,Петко Р.Славейков” се представи достойно и получи множество поздравителни адреси за прекрасното си домакинство.


 

Избор на лого по проекта

Дейности по проекта 2019/2020 год.

Статия в moreto.net за проекта може да прочетете ТУК.

Дейности по проекта 2020/2021 год.

Food exhibition