ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

Гражданско образование

Благотворителен базар

По инициатива на родители на завършващи ученици на ОУ „П.Р.Славейков“ училището организира благотворителен базар на училищни униформи и учебни помагала. Всеки, който счита, че те вече не му трябват, и желае да участва благотворително в базара, може да ги донесе в училището – стая 118 – на 9, 10 и 11 септември 2015 година. На 14 и 15 септември 2015 година от 10.30 до 16.30 часа ще се организира самият базар, на който всеки, който има нужда от униформи и помагала, може да ги потърси и получи, ако ги има.

Координатори на събитието:

Мария Стефанова
Сияна Смилкова

Прочети още...

Игри в училищния двор

hoops

Основно училище „Петко Р. Славейков“ се включва в кампанията „MOVE Week“ за популяризиране на различни начини гражданите да бъдат активни в областта на спорта и физическата активност.

MOVE Week (29.09 – 05.10) е една седмица, пълна с възможности да откриете ползите от активния начин на живот, да намерите нови приятели, да промените живота си! MOVE week е кампания, подкрепена от Европейския съвет, Фондацията на Кока Кола, Европейската федерация на колоездачите (ECF). MOVE Week – е част от NowWeMove платформата за инициативи на ISCA (Международна асоциация за Спорт и култура) и нейните партньори.

Като част от „Now We Move“ кампанията, Седмицата на физическата активност – MOVE Week, представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. Now We Move е кампания, целяща да мотивира 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година!

В периода на кампанията ОУ „П. Р. Славейков“ организира „Игри в училищния двор“ – всеки ден от 09:50 до 10:10 ч. Ще има:

– фолклорни танци
– въртене на обръч
– баскетболна стрелба
– игри на асфалта

По организацията на събитието се обръщайте към педагогическия съветник Мария Стефанова.

Снимки

Прочети още...