ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИЗЯВИ

През месец март IV в клас и г-жа Ивелина Стамболийска разработиха интересен проект на тема: ,,Защо обичам България” Урок- проект по литература, възпитаващ  в родолюбие и национална гордост.

На 21.03.2019г г-жа Цветелина Стоянова и г-жа Ст. Дунева заедно с III д  изнесоха урок- лекция в музея на куклите. Тема: ,,Приказки и приказен свят”. Учениците разказаха приказки и се насладиха на кукленото изкуство.

На 16.03.2019 г г-жа Петя Петрова с IV г и IV д  представиха изнесен извън класната стая урок на тема: ,,Слънчева система”. Урокът- лекция бе представен в планетариума на ВВМУ” Никола Вапцаров” гр. Варна. Присъстваха 56 ученици и 25 родители.

На 02.03.2019 г. Г-жа Таня Николова и IIIв прпедставиха изнесен извън класната стая урок, на тема: ,,Разнообразие на животинските видове”. Учениците и техните родители станаха част от урока по човек и природа изнесен в щраусовата ферма и зоопарк в с. Равна гора.

01.03.2019г г—жа Савина Аспарухова и III a  представиха иновативен, интердисциплинарен урок  по човек и природа, човек и общество, български език, математика. Тема на урока: ,,Аз обичам България”. Присъстваха родители и учители.

През месец февруари г-жа Стамболийска и IV в разработиха проект по човекът и природата, който даде възможност на учениците да се изявят като истински учени и да открият как растенията произвеждат хлорофил. Тема на урока-проект: ,,Растенията – производители на храна”

На 20.02  г-жа Таня Николова и III в представиха изложба- представителна изява на своят проект по изобразително изкуство на тема: ,,Къщите и техните особености”. В час и за домашна работа децата успяха да изработят къщи от картон, като се запознаха с архитектурата и детайлите им.

На 14.02.19 г  III а клас и г-жа Пламена Станева заедно с г-жа Цветелина Стоянова изнесоха интегриран урок на тема „ Съществително име“.      Учениците приложиха на практика знанията си по БЕЛ, математика, компютърно моделиране, технологии. Присъстваха учители и родители.

На 20.12 .2018 г – г-жа Геновева Иванова и 2 б клас, изнесоха 2 последователни открити урока- интердисциплинарни и иновативни, на тема: “Коледа през детските очи“. 1ви урок  – Математика2ри урок  –БЕЛ ,АЕ и Музика заедно с г-жа М.Янчева. Присъстваха учители и родители.

06.12.18г. – 3 б клас и г-жа Савина Аспарухова, заедно с г-жа Розалина Димитрова –изнесоха интерисциплинарен и интегриран урок пред родители и колеги. Урока представи знанията на децата по Математика, Човек и природа, БЕЛ и АЕ. Присъстваха родители и учители.

10.12.2018 год. г-жа Керанка Колева

Урок за упражнение – Аз успех пред ст. експерт за Обучението в начален етап Иванка Пенева, учители и депутата Таня Петрова

13.12.17 г. г-жа Йорданка Тренова и 3 б клас,

интердисциплинарен урок по математика, ЧиО и АЕ пред  ст. експерт по Организация на средното образование Йорданка Христова и ст. експерт за Обучението в начален етап Иванка Пенева, учители.

Проектно-базирано обучение с ученици от 2б клас и техните учители г-жа Пламена Великова, г-жа Красимира Гюрова и г-н Момчил Христов, в периода 02-16.10.17 г. на тема: “Къде живее доброто“.

Интегрирани учебни предмети БЕЛ, изобразително изкуство, час на класа и гражданско образование.

11.10.17г. г-жа Ивелина Стамболийска и 3в клас,

открита иновативна практика пред г-жа Елис Смит, преподавател в Колумбийския университет, доц. д-р Фани Бойкова, преподавател в ПУ„ П.Хилендарски“ – гр. Пловдив,  Елена Хаджисотирова и Силвия Атанасова, координатори във Фондация „Америка за България“, учители от цяла България и гр.Варна

03.10.17г. – 3 б клас и г-жа Йорданка Тренова

Гости на събитието бяха министър Лиляна Павлова, депутатите Таня Петрова и Емилия Милкова, кметът на Варна Иван Портних, Председателят на Общински съвет Тодор Балабанов,

Председателят на Комисията по образование Славчо Славов, Наталия

Митева, програмен директор във Фондация „Америка за България“,

учители и родители.