Постижения

2023г.

В навечерието на най-българския празник – 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – церемония за връчване на награда Варна за постижения в областта на образованието, науката и културата.

Госпожа Иванка Петрова – старши учител по география и икономика в ОУ „Петко Р. Славейков“ – Варна е сред номинираните и избрани носители на отличието, част от представителната извадка на духовния потенциал на града ни, мярка за качество на средното образование в морската ни столица.

Иванка Петрова е изключителен специалист в своята област, отдаден на работата си новатор и постоянно себеусъвършенстващ се Учител по призвание. Подкрепяме, ценим и се гордеем с личности като нея, които са заслужено отличени в професионалната си сфера.

2023г.

Дни след празничния 24 май учителят по математика Йорданка Иванова, номинирана от своите колеги за грамота „Неофит Рилски“, получи Почетен знак „Паисий Хилендарски“ на РУО-Варна за изключителен принос в подготовката на ученици по математика повече от 40 години.

Госпожа Йорданка Иванова споделя, че при избора на професия роля са изиграли всеотдайните и мъдри хора, при които е имала щастието да учи, но преди всичко нейните учители по най-значимия предмет — Човечност. От тях е научила, че от училището трябва да излизат не хора, овладели до съвършенство една научна дисциплина, а хора, способни да разбират другите; хора, способни да мислят и да прилагат наученото с разум и с обич; хора, които търсят достойно място в живота.

Благодарение на госпожа Йорданка Иванова, която е част от нашия екип от учители по математика, учениците от ОУ „Петко Р. Славейков“ заемат челни позиции през годините на математически турнири, състезания и национално външно оценяване.

2022г.

Екипът на ОУ „Петко Р. Славейков“ заслужено беше отличен с награда „Варна“ в категория „Колектив на годината“ в областта на предучилищното и училищното образование за 2021 година.

В съзвучие с духовната си същност знаем, че стойностните неща не се купуват. Нашият най-значим ресурс е образованието с всички предизвикателства на динамично променящото се време, образование, предлагано от  педагогическата колегия със сърцето и ума.

Колективът на ОУ „Петко Р. Славейков“ не забравя откъде идем, но и накъде вървим, кого почитаме, ала и каква следа оставяме … защото двойни длъжници сме ние човеците: следовници, ала и следвани, наследници, ала и образци, които водят и не бива крив път да чертаят, пътека без хоризонт да оставят.

Знаем, вярваме и очакваме да продължаваме честно и достойно. С воля, радост, упоритост и отдаденост да служим на духа, душата и сърцата на нашите ученици и следовници, на нашето най-голямо богатство и дълг, децата.

2022г.

Бояна Иванова е възпитаничка на ОУ „Петко Р. Славейков“.  През целият курс на обучение в прогимназиален етап, ученичката е с изявен интерес към предмета география и икономика, воден от госпожа Иванка Петрова.

Бояна е част от учениците, подготвени чрез модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ по Национална програма „Ученически олимпиади и състезания“.

Ученичката е участвала ежегодно на олимпиади по география и икономика, като винаги е заемала първо място на областен кръг в съответната възрастова група. През 2022г. Бояна Иванова достига до национален кръг на олимпиада по география и икономика и заема първо място в България. Най-високото призово място в страната е постигнато с безрезервната подкрепа на госпожа Иванка Петрова и усилената работа на Бояна.

Гордеем се с постиженията на нашите ученици, както и с нашите учители, които неуморно работят за достигане на пълния потенциал на възпитаниците си.