Екипът на ОУ „ Петко Р. Славейков“ ви приветства с  добре дошли  в обновената сграда на училището.  В началото на новата учебна година прага ще  прекрачат 1001 ученици.

През летния сезон със средства от  училищния бюджет беше извършен цялостен ремонт на две класни стаи на първия етаж, четири класни стаи на втория етаж и  две- на третия етаж. Всяка от стаите е оборудвана с модерен  интерективен  дисплей. Обзавеждането е с нови, ергономични индивидуални маси и столове, както и персонални шкафчета.

Продължава традицията за ежедневното носене на ученическите униформи. Напомняме на всички ученици , че на 15 септември за откриването на учебната година трябва да бъдат облечени с официалната част от униформата.

За учениците от първи до четвърти клас е осигурена подкрепителна закуска по национална програма. А за учениците от първи  и втори клас, които са на целодневно обучение,  е осигурен топъл обяд. Продажбата на купони е обявена на табела в столовата. Употребата на енергийни напитки е забранена в училище.

Използването на мобилни телефони от ученици в часовете е разрешено само за образователни цели. Всички учители използват най-различни нови и интересни методи на преподаване, за да бъде учебният процес  полезен и продуктивен.

В училището има лекар и медицинска сестра за оказване на долекарска помощ през целия ден.

Уважаеми родители, вие сте важна част от училищната общност. Разчитаме на вашата подкрепа за изграждане на възпитани, образовани  и отговорни личности. Само чрез добра комуникация, можем заедно да се справим с възникващите предизвикателства в училищното ежедневие.

Целият екип на ОУ „ Петко Р. Славейков“ пожелава успешна учебна година на всички ученици.

Ние работим с мисъл и грижа за доброто и усмивките на децата!