ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

Биология

Денят на Земята

Тази година 21 април – Денят на Земята, бе отбелязан с тържество в училищния двор с различни инициативи.

• Децата от 3е клас изобразиха на асфалт картини от природата на Земята.
• Ученици от 4д клас рисуваха свои проекти, свързани с опазването на Земята.
• Група момичета от 5д клас пресъздадоха своите идеи върху бели тениски.
• Ученици от 5 и 6 клас направиха флашмоб „Живата планета” в двора на училището.

Прочети още...

Ден на водата

На 22 март, както всяка година, в училище бе отбелязан Денят на водата с изложба от постери, модели на аквапарк, филмчета и клипчета за водата и опазването й, беседи в часа на класа.

Прочети още...

Ден на Земята в ОУ „Петко Р. Славейков“

С богата програма беше отбелязан Денят на Земята – 22 април, в Основно училище „Петко Рачев Славейков“. Изложба от макети и постери, конкурс за екокостюми, презентации, състезания и викторини бяха само част от инициативите. В надпреварата бяха поставени по два въпроса от областта на природните науки към отборите с показателните имена „Земя“, „Светлина“ и „Природа“. Децата бяха изработили тематични постери с апелите „Земята чака своето спасение“, „Ние сме част от природата“, „Бъди приятел на Земята“.

Прочети още...

Ден на Черно море

12

Традиция е  в ОУ „П.Р.Славейков” отбелязването на 31 октомври – Ден на Черно море. Учениците рисуваха, писаха есета и стихове, изработиха   предмети, свързани с морето, фотографираха. С най-добрите бе направена изложба.

Други ученици участваха в националния конкурс на ОДК Бургас „Морето не е за една ваканция” с  фотография на морето, в който Мая Николаева от 5в клас зае второ място. Награда получи и Габриела Димова от 7д клас.

Група ученици участваха в националния конкурс на ОДК Варна „Морето, морето, морето….” с компютърна рисунка.

Прочети още...