ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

География и икономика

Достойно представяне на олимпиадата
по география и икономика

На областния кръг на олимпиадата по география и икономика, възпитаниците на нашето училище показаха високо ниво на подготовка и завоюваха всички първи места. Наша ученичка ще представя област Варна на националния кръг на олимпиадата – Дария Свилен Къдрекова от 7г клас. Да и пожелаем успех!

Прочети още...

Интерактивни игри в часовете по география

Да се изучава география е лесно и интересно. Науката География и икономика дава големи възможности за избор на разнообразни методи и форми на преподаване. Използването на ролевите игри и груповата работа стимулират учениците към по-голяма активност в учебния процес, и провокират ученическото творчество.

Прочети още...

Национална олимпиада по география и икономика

От 1 до 3 май 2015 г.  град Враца посрещна участниците в Националния кръг на Единадесетата национална олимпиада по география и икономика.  Домакини на олимпиадата бяха Регионален инспекторат по образованието – Враца и  СОУ „Христо Ботев“ – Враца.

ОУ „П.Р. Славейков“ и област Варна бяха достойно представени от Симеон Руменов Тодоров, който достигна до финалния кръг и зае пето място.

Прочети още...

Първи географски фестивал

На 25 и 26.04.2015г. в гр. Ямбол се проведе Първи географски фестивал в България. Учениците Симеон Тодоров /7г клас/ и Надежда Христова /7д клас/ от ОУ „П.Р.Славейков“ участваха съвместно с ученици от МГ/ Михаил Михайлов от 10в , Димитър Георгиев – 10е клас/. Екипът на МГ и ОУ „П.Р.Славейков“ се оказа най-успешният и в оспорвано състезание спечели първо място.

Прочети още...

География и икономика

Обучението на учениците по география и икономика в пети клас се улеснява чрез използване на ролеви игри и групова работа.Така учебният материал се усвоява, докато учениците се забавляват.

„Да посрещнем гости от Азия“ – ролева игра в час по география и икономика

Прочети още...