ОУ "Петко Рачев Славейков" гр. Варна

Изобразително изкуство

Самостоятелна изложба на бивши възпитаници на ОУ „П.Р.Славейков“

На 25 август в Арт-салон на Радио Варна беше открита изложба на талантливи художници. Младите творци – Десислава, Ралица и Жанета, са възпитаници на ОУ „П.Р.Славейков“, випуск 2010 г., паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство.

11845030_705923799511931_6224548635430321008_o (1)

Десислава Георгиева на 19 години от град Варна. През 2015 година завършва IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ гр. Варна. Решила е да продължи образованието си в сферата на изкуствата със специалност „Илюстрация“ и през септември заминава за Великобритания.

Ралица Дучева на 19 години от град Варна. Пресечната точка на приложното изкуство и приложната наука Ралица ще търси в Германия, където е избрала да учи „Индустриалния дизайн“.

Жанета Граменова на 19 години от град Варна. Продължава образованието си в Нов български университет, със специалност „Реклама“.

11923257_10205537062970163_7833740708903832865_nС първата си учителка

В изложбата със свои картини участва и 19-годишната Мирела Теофанова.

През годините те са участвали в различни национални и международни пленери, изложби и конкурси, носители са на много награди. Бъдещите студенти ще продължат да се занимават с изкуство в различни университети в страната и чужбина.

Събитието е част от проекта на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало“

Прочети още...

Награда от международен конкурс за детска рисунка

snimka gramota

Лора Крумова от 2 клас на ОУ „П. Р. Славейков“ печели награда от IV международен конкурс за детска рисунка „Дружат дети на планете“, който се провежда в столицата на Беларусия Минск.
kartina

Прочети още...

Ден на Черно море

12

Традиция е  в ОУ „П.Р.Славейков” отбелязването на 31 октомври – Ден на Черно море. Учениците рисуваха, писаха есета и стихове, изработиха   предмети, свързани с морето, фотографираха. С най-добрите бе направена изложба.

Други ученици участваха в националния конкурс на ОДК Бургас „Морето не е за една ваканция” с  фотография на морето, в който Мая Николаева от 5в клас зае второ място. Награда получи и Габриела Димова от 7д клас.

Група ученици участваха в националния конкурс на ОДК Варна „Морето, морето, морето….” с компютърна рисунка.

Прочети още...

Награда от Банско 2014

GI

На 6 септември в Банско се проведе Първи световен конкурс за детска рисунка – Банско 2014, организиран от Фондация „Малък Зограф“.

Ученикът Георги Ивелинов от II е клас на ОУ „П. Р. Славейков“ участва с рисунка, която е наградена с поощрителна награда.

Прочети още...

Изложба по случай Деня на Черно море

ChernoMore

По случай Деня на Черно море, 31 октомври, учениците от 3 клас, изучаващи СИП информационни технологии, направиха изложба на компютърни рисунки на тема „Морско дъно“.

Третокласници, заедно с родителите си изработиха прекрасни пана, рисунки и колажи по случай Деня на Черно море.

Снимки

Прочети още...

Конкурс „Вълшебните снежинки“

DSC00090

Образователен център – Варна към фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ по програма „Европейска нощ на учените“ проведе конкурс за рисунка с мото „Кристалите и техните свойства“.

Отличени бяха следните ученици от арт-класовете II e и III д: Адриана Вашева – I място, Патрисия Николова – I място, Боряна Ванкова – II място, Светомира Костова – III място.

Снимки

Прочети още...